جمعه , سپتامبر 20 2019
Breaking News
Home / پاورپوینت / پاورپوینت بهداشت مواد غذایی

پاورپوینت بهداشت مواد غذایی

پاورپوینت بهداشت مواد غذایی

دسته بندیپاورپوینت
فرمت فایلppt
حجم فایل40 کیلو بایت
تعداد صفحات72
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)

قسمتی از متن پاورپوینت :

تعداد اسلاید : 72 صفحه

بهداشت مواد غذایی تعریف غذا : به كلیه مواد خوردنی ، آشامیدنی كه بوسیله موجودات زنده مصرف و به عنوان منبعی از انرژی و مواد مغذی به مصرف سوخت و ساز بدن می رسد غذا گفته می شود . مقدمه : – یكی از عوامل موثر درحیات هر موجود زنـــــده غذا می باشد و ادامه زندگی بدون دسترسی به غذای مناسب امكان پذیر نیست . – همین ماده غذایی در صورتی كه ناسالم و غیر بهداشتی باشد نه تنها برای تامین نیازهای بدن مفید نیست بلكه می تواند عامل بـــروز بیماریهای گوناگونی از جمله مسمومیتها ، بیماریهای روده ای آلرژی ، سوء تغذیه و غیره شود . – طی تحقیقاتی كه در كشور ما شده است حدود 25 % مواد غذایی تولید شده به دلیل فساد آنها تبدیل به زباله می شود . – رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل : تهیه و تولید ، توزیع و عرضه موجب میشود تا ماده غذایی سالم با كیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف كننده برسد . – بیشتـرین آلودگی در مواد غذایی بر اثر بی احتیاطی در مراحل مختلف بوجود می آید داشتن اطلاع از اصول نگهداری صحیح مواد غذایی و استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده و توجه به مشخصات وبرچسب مواد غذایی به استفاده از مواد غذایی سالم كمك می كند اصول و روش های نگهداری مواد غذایی : برای حفظ و نگهداری مواد غذایی از عوامل آلوده و فاسد كننده با در نظر گرفتن نوع آلودگی روشهای مختلفی استفاده می گردد . بر اساس نوع ماده غذایی ، خصوصیات فیزیكی و شیمیایی مواد غذایی و طول مدت زمان نگهداری و جنبه های اقتصادی و تكتولوژی برای هر نوع روش خاصی به كار می رود . برای نگهداری پاره ای از مواد غذایی فقط از یك روش استفاده می شود در حالیكه برای تعدادی از مواد غذایی دو یا چند روش نگهداری بكار می رود . اماباید دید هدفهای روشهای مختلف نگهداری مواد غذایی چه هستند . این اهداف بطور كلی عبارتند از : الف – از بین بردن میكروبهای موجوددر مواد غذایی بطور كامل و یا از بین بردن میكروبهای بیماریزا خطرناك ب – جلوگیری از رشد و تكثیر میكروبها در زمانی معین ، زیرا در بعضی از مواد غذایی میكروبها در حالت بود و به محض اینكه شرایط آماه شروع به رشد تكثیر می نمایند كه بوسیله تعدادی از روشهای نگهداری می توان مانع این عمل شد . 1- حرارات دادن : حرارات زیاد ( بالاتراز 65 درجه باعث از بین رفتن میكروبها آنزیم ها می شود . اگر میكروبهای موجود در مواد غذایی را با حرارت دادن از بین ببریم و از ورود میكروبهای جدید به آن جلوگیری كنیم می توانیم ماده غذایی حرارت دیده را به مدت طولانی تری نگهداری كنیم زیرا میكروبها و آنزیم ها در حرارتهای متفاوتی غیر فعال و یا از بین می رود . میكروبهای اسپوردار یا هاگ مقاومت زیادی حتی در مقابل نقطه جوش دارند و برای از بین بردن آنها باید حرارت همراه با فشار استفاده كرد . متداولترین روش پاستورریز اسیون واستریلیزه اسیون می باشد . تعریف پاستوریزه كردن : از بین بردن میكروبهای بیماریزا موجود در مواد غذایی كه درجه حرارات 65 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه و یا 72 درجه به مدت 15 تا 20 ثانیه استفاده می شود . تعریف استریلیزه كردن : از بین بردن كلیه میكروبهای بیماریزا و غیر بیماریزا موجود در مواد غذایی كه درجه حرارت 150-135 درجه سانتی گراد به مدت چند ثانیه استفاده و بلافاصله مواد غذایی (شیر ) سرد می شود تا كیفیت آن تغییر نكند و برای استریلیزه كردن كنسرو حرارت 121 درجه به مدت 15 دقیقه تحت فشار ؟ استفاده میشود 2 – استفاده از سرما و انجماد : یكی از مهمترین روش هـای نگهداری مواد غذایی استفاده از سرما و انجماد است . بعضی از مواد غذایی كه قرار است در مدت چند روز مصرف شود . در دمای بالای صفر نگهداری مــی شود مثل میوه ها ، سبزی ها در دمای یخچال ( 10-0درجه سانتی گراد ) تا چند ماه قابل نگهداری هستند .


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

About جزوه

Check Also

دانلود.:: پاورپوینت و اسلاید درباره بندر عباس (211 اسلاید)

پاورپوینت و اسلاید درباره بندر عباس (211 اسلاید) دسته بندی پاورپوینت فرمت فایل pptx حجم …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *